Monday, September 3, 2007

mufin jagung bermadu

bahan-bahan
  • 100 gm tepung gandum serbaguna
  • 1 s/besar serbuk penaiksecubit garam
  • 100 gm jagung kisar
  • 3 s/besar madu
  • 50 gm kismis hitam
  • 4 s/besar minyak jagung
  • 225 gm jagung berkrim dalam tin
  • 1/3 cawan air
  • 2 biji telur

cara membuat

  • Ayak bersama tepung, serbuk penaik dan garam, masukkan jagung kisar diikuti dengan madu, kismis, minyak, jagung berkrim, telur dan air, kacau rata.
  • Sudukan adunan ke dalam acuan mufin bergris.
  • Bakar pada suhu 180 darjah selsius selama 15 – 20 minit sehingga mufin naik dan berwarna kuning keemasan, hidangkan panas dengan mentega.
  • Setelah kek sejuk, hias mengikut citarasa.

No comments: