- 250g self raising flour (ayak)
- 1/4st soda bicarbonate (ayak)
- garam (ayak)
- 185g butter 160g gula halus (tak cukup tambah lagi..ikut manis lidah)
- 3 biji telur
- 3 biji pisang berangan - lenyekkan
- esen vanilla
- 100g cooking choc. – cairkan
- Emulco - option
cara membuat
- Pukul butter + gula until creamy.
- Masukkan pisang yang dah dilenyek tadi , masukkan esen vanilla and gaul rata.
- Masukkan telur satu2…pukul kasi kesemuanya rata.
- Masukkan bahan yang telah diayak tadi. Masukkan skit2 dulu pastu kacau sebati kesemuanya.
- Bahagikan kepada 2 bahagian, satu plain dan satu lagi dengan melted cooking choc. Jika tidak cukup gelap letak skit emulco.
- Ceduk masuk ke dalam loyang satu plain dan satu cekelat seperti biasa.
- Bakar pada suhu 175-180C selama 50 minit.
No comments:
Post a Comment