bahan-bahan
- 175 g tepung gandum ] diayak
- 1½ camca teh soda bikarbonat] bersama
- 1 camca teh garam ]
- 200 g gula kastor
- ¼ cawan serbuk koko
- 2 biji telur
- ½ cawan susu segar
- ½ cawan air kelapa muda
- ½ cawan minyak sayuran
- 2 camca teh esen vanila
- 1 cawan air panas
cara membuat
- Panaskan ketuhar kepada suhu 180C dan lenserkan tin kek dengan marjerin cair dan dialas dengan kertas minyak.
- Di dalam mangkuk adunan, satukan kesemua bahan kering.
- Masukkan telur, susu, minyak sayuran, vanila dan air kelapa muda.
- Putarkan dengan pemutar elektrik selama 2 minit.
- Tuangkan air panas dan kacau adunan dengan rata.
- Bakar kek di dalam ketuhar selama 35-40 minit.
- Sejukkan kek sebelum mencurahkan aising coklat dan hiaskan.
No comments:
Post a Comment